Ehm...BERTAHAN..BERTAHAN

Friday, October 23, 2009 3 comments

comel x muke aku..HEHEHE...

<<<<<<>>>>>>
O.k..dh citer sal ISC N SYNTECH...meh aku citer hal skrang nie. Ehm..skrang nie tgh wat keje2 yg asyik x siap..ye la. mane x nyer. syik main2 je. ehm..wat je la skit2 lame2 skit la 2 (kot..). harap2 aku dpt bertahan tuk sem nie. Aku harap sngat yg sem nie x la hancur... test aku ari2 hancur walaupun open book. ish2.. yg paling truk la time presentation dcn, aku main2 je..pkai bantai je.."YOUR TOPOLOGY IS TOTALLY WRONG", tutor lab 2 kate kat aku..malu nyer aku..aku pun cbe tegak kn benang yg basah..tp hasil gorengan aku x berjaya. dier tnye soklan kat aku pun aku kantoi x le jwb. PADAN NGAN MUKA KO...

Byk gak keje yg tertangguh. Mmg jeles giler aku dgn bdk2 lain yg aku nmpk cm relax je.. tp nk wat cmne...Redha je la. Skrang gak musim org stress. Ye la,byk test n project yg kne submit next week. Harap smue berlari lancar. Klau berjalan, lmbt la keje aku nk siap. Kpala aku pun asyik berdenyut2..terlebih tido kot.. kne bertahan gak, kne la redah. klau asyik duk atas katil, smue keje nie x kn siap ngan sndri. Yang penting, wat jela yg t'baek. jgn putus asa. klau jatuh 2, cepat2 bangun. skrang mase dh suntuk. Nk mengadu2 xleh dh. wat hbes mse je. Ehm..dan yg paling penting. Klau nk kn sesuatu, org kate kite mst korban kn sesuatu. Tp, aku x tau ape yg harus korban kn, n ape yg aku harus dapatkn.. klau aku korban kn......ehm, x pe la..kite pikir btol2 dulu

Dah la..x d idea pun nk post blog tuk kali nie. Just nk gatal2 je. ooo..yg sal teater 2..biar la aku postpone dulu..smue bdk TTS dh post sal 2..ko g la blog TTs. berlonggok citer menarik dlm 2..
Sesape yg sedang bersedih 2..jgn sedih2 yer..Sabar, smue perkara mst ade hkmah nyer. Kdg2..dh lame bru kite temui nyer. .
"SENYUMMMMMMMM.......AKU KATE SENYUMMMM"

Read full post >>

EH...MANE D AKU CBUK..

Wednesday, October 21, 2009 0 comments

Assalamualaikum..seperti biase, ayat sme yg kluar pde post2 aku..maaf la dh lame x update blog. Ehm..nk kate busy x gak klau kite nie pandai nk urus mase ngan baek..masalah nyer aku yg kelam-kabut. Ehm..o.k la..mari kite citer..(nk citer pasal ape yer..)

Aku sbnar nyer aku tgh risau ngan keje n test aku yg berlonggok2 (tp still wat cm x busy)..ish2,kdg kala aku nk wat tp aku x tau nk wat cmne…aku rse beberapa tugas aku yg x kaitan ngan akedemik aku hampir abes tuk sem. Aku harap lepas nie aku dpt tumpu 200% academic aku. Byk yg kne cover blek. Cirit la cmne.

Ehm, first non-academic stuff ialah sal sponsorship ISC. Aku nie kne cri sponsor tp malu2..ish2, ari2 aku cri kat cafĂ© dlm utp. Ehm…hampeh. Aku ngat lg mase aku g kat mini market kat village aku. Dier kate dh x mau spondor dh. Dier dh byk sponsor..so, x nk dh, dier kate dh 3 sponsor tuk ISC nie. Ehm, o.k la..aku tnye cafe lain..smue gak. Maybe cbb aku yg x pndai cakap n ramah kot..

Byk gak aku ponteng meeting. Alasan nyer aku d training teater TTS. Padahal, sempat je klau nk g sekejap. N d weekends 2, smua bdk sponsorship g cri sponsor kat Taman Maju (tempat yg berdekatan ngan u aku). Aku skip lg. tp yg 2 bkn aku yg nk lari. Tp rezki, aku dh show kat Ipoh (walaupun just jd extra), kitorang kne g kat tmn budaya Ipoh pg 2.. So, aku pun slow talk ngan bos aku yg aku x dpt pg..tp sbnr nyer yg pg tuk bdk workshop. So, aku nie duk la sorang kat make-up room (nak main make-up, pun xde..) cbb aku x msuk workshop 2..ish awat x bgtau awai2..(hkmah nyer aku x yah g cri sponsorship)..

Paling menyakit ati ialah bos aku gtau yg taukeh mini market 2 bole bg sponsor..ehm, yela bos aku 2 bdk pompuan..klau aku yg muka cm samseng jalanan dier x nak bg, nk pompuan mintak gak.. GERAMMMM…

Ehm, bende yg kedua yg pening kn aku ialah hal Syntech. Aku bdk public Relation…kitaorang d event tuk Raya Dinner tuk bdk Computer Information System. Event nie, campur skali ngan dean list award. Ehm, part yg paling aku suke ialah call bdk2 dean list tuk confirmation. Aku rse aku leh gak jd bdk operator. Haha..tp ade bdk yg cm x sopan. Klau nk tolak 2, ckp je la lek lok..tau la bdk pandai…

Pas2 kne jumpe ngan lecturers nk comfirmation nk g ke x..aku pg ngan kwn aku je..pg la wat muka satu sen..eh, seposen kat c2..slmat d yg pg. Kwn aku dh sent via email, tp ramai yg x jawab. So, kne gne approach cmni. Yg aku geram lg, dlm poster CIS dinner d nombor aku. Diorang x bgtau dulu, aku yg sedar sndri. Kesan nya, padan muka aku. Bdk2 dean list yg x dpt invitation bising kat aku. Ehm, cian nyer diorang tp sape sruh bgtau aku last2 second. Bak kate mak aku, “nak terberak bru nk korek lubang”. Yg paling aku kesian ialah d bdk yg x dpt g cbb dh full..cian nyer (padahal aku rse Main Hall 2 leh je nk tambah extra table)

Yg paling truk skali ialah mse time dinner 2..aku ngan kwn aku kne jge kaunter…ye la nk check bdk dean list yg dtg n kne bg tag..mse ptg 2 d preparation tuk event tu. So, blek lmbt skit. Pas2 siap2…kitorang dtg blek Main Hall, dh rmai org. Aku ngan kwn aku, syafiq dh kelam kabut nk urus hal kat kaunter. Aku rase yg paling panic time 2 aku la..gelabah semacam. La semua mata tertumpu kat aku. Dlm ati nie, Allah s.w.t yg tahu…Malu nyer aku…

Tp dh hbes 2 mmg lega..aku msuk mkn…aku mkn sepuas2 nyer..nk lepas kn geram. First aku mkn kat meja, nasi tinggal skit cbb duk lmbt. pas2 aku lari ke blakang mkn nasi lg. Pas2 tangkap gmbr byk2..Dh abes 2, mesyuarat post-mortem..conclusion nyer, event 2 berjaya la gak walaupun d skit2 kekurangan. Tp, yg paling penting aku dpt experience bru yg memerlukan aku menebal kn muka setebal2 nyer..

aku kusyuk la sngt kat kaunter, x sedar berlonggok org dh beratur

makaseh kat syafiq yg tolong aku wat keje nie, tp yg penting sampin ko 2 aku yg ikat



kitaorang sakan ambk gmbr terpengaruh ngan bdk tgh2 2..

nie gmbr bdk2 pR n bdk2 komuniti yg nk cbuk bergmbr gak(nk halau x smpai plak)

posing je la cmnie pun, asal kn cantek..

Nak sambung citer sal teater plak..tp lain kali la yek walaupun citer 2 pun dh x panas dh..

Read full post >>

TAKUT YG DIKENDUNG XDPT, YG DKEJAR BERCICIRAN

Sunday, October 4, 2009 4 comments

Assalamualaikum..maaf dh lame giler x update blog nie. Nie pun patut tgh wat marketing, smpat gak tangan nie nk menggatal nk update blog. Citer mmg ade, tp mls nk tulis kat blog. Cbb kadang2, xde mase. Ehm, aku nie x pndai bahagi mase cm korang nie. Ngat nk citer sal raye, tp x yah la..simpan je la wat pekasam.

Aku dh berimej bru, rambut karpet. Nie second time kot, first time mase aku d lahirkan (klau x slh la). Ehm, mula2 mmg takut, tp wat je la..
Nie adalah semata2 tuk teater Asylum…
Ehm, smlm bru je Asylum perform kat UTP. Mmg best..biasa la, koleksi pelakon handalan berlakon cme aku yg tersesat kat c2. La kwn aku kte scene aku x yah pun x pe..aku pun t’pikir…a’ah, watak aku leh eliminate je..maklumla bdk extra..Bdk extra pun byk wat silap. Malu2..Aku wat medley of mime (ehm, nk kate giler kuasa, kate la)..x pe la.lain kali aku cermin muka aku nie lame2..one piece mime 2, org x fhm pe yg aku wat..ye, cbb aku yg x terer. Maaf yer doc, sye dh hancur kn piece doc. Insyallah next week g Ipoh, pas2 g KL. Adakah aku sanggup bertahan??
Ehm..aku x tau la.. aku takut gak aku nyer academic down. Skrang nie, aku byk subjek yg aku xfhm..ehm, nk kate subjek ssh… aku kot yg menyusahkan.. Assignment byk yg wat last2 minit. Bertimbun2..bile nk wat..yg aku mmpu wat bace soklan 2 berkali2..aku x tau nk wat pe..sedih nyer. Ari2..d test DCN, subjek yg aku kurang fhm.. selamat la open book test. Aku pun open mouth skali la, g bincang ngan kwn sblah kanan, blakang, depan tp kiri x. Cbb aku duk blah kiri skali. Tp, hasil nyer x tau la. Dalam ati, mmg x sedap skit cbb bukan 100% usaha kite.
Aku cme t’pikir, cmnie org lain mampu, tp aku x mmpu cm diorang.. Aku bkn nyer nk rendah dri, aku cme sedar dri dgn kemampuan aku..
Kadang aku sentitive sngat n x dapat nk kawal perasaan aku. Akhir nyer org lain yg kne. Aku yg stress org lain yg dpt tempias nyer. Aku mintak maaf la byk2..nnt aku berlatih byk supaya org x tau ape yg b’laku dlm ati aku..aku sepatut nyer sebarkn kegembiraan bak kate Half. Bkn nyer kesedihan..
Ape yg bole aku wat skrang, bersabar…

Read full post >>