AKU EX- BDK AKAUN KMPK

Wednesday, December 9, 2009 3 comments

Assalamualaikum..ehm, dh lame x tulis pape kat blog nie. Yela, aku x rajin cm korang. Nk citer ape yek??Aaaa.. citer sal aku pg ex-matriks aku kat gopeng la.
Slalu nyer, klau nk blek matriks mst aku semangat. Tp, kali nie aku cm kureng skit. Ntah la, mungkin aku makin malas kot.
Sebenar nyer, kat matriks 2 d program utk bdk2 alumnai akaun ngan bdk current student. Ehm, cm kongsi pengalaman n pengambilan kos kat university. Serentak gak ngan program alumnai.
Mcm2 bnde yg berlaku..especially yg gak kurang best.

Sal nk bg gempak, batch aku d wat baju batch. Aku ikut jela beli..(walaupun dlm ati cm mlas je). Aku dh bank-in la duit 2. Aku byr lmbt skit, tp aku dh inform kat org 2 cbb aku tgh cbuk final exam. Tp, slah aku..aku lupa (nyanyuk) nk bg tau yg aku dh masuk kn duit. Then, d msej yg sruh aku byr, aku reply blek la yg aku dh byr. Pas2..dier cm x caye plak..tnye aku sure ke aku dh byr. Yg aku x tahan, mlm 2 dier call plak, tnye aku lg sure ke aku dh bayar. Alamak, mmg geram la.. tp x la smpai maki hamun kat org 2. O.k, mgkn slh aku gak cbb x trus bgtau org 2 cepat2.

Pas beberapa ari2, aku pg la blek matriks. Xde masalah kot. Aku daftar n amek kunci. Pg la blk aku. Dlm blk 2, aku sorang je yg bru smpai. Kwn aku x smpai lg. Dh smpai 2, aku tgk2 dlm 2 d kucing. Eik?? Oo..tingkap pecah, kucing 2 masuk ikut c2 kot. Ehm, smue kaca2 2 bertaburan kat lantai. Ehm, diorang nie x check ke blk nie. Ish2.. cbb aku nie mlas nk tukar blek. Aku g cri penyapu kat blk bdk current student nie. Mse sapu2 2, risau gak, klau d serbuk kaca yg t’tinggal kat lantai. Takut kne kat kaki je. Tp syukur la x de plak romate aku yg kne tercucuk kaca.

Mlm 2, ade sesi ice-breaking. Ehm. Aku dtg la. Aku just peserta je dlm program alumnai 2. Then..tibe2 kwn aku panggil aku..”eh, ko tolong aku ganti aku jd fasi tuk mlm ni !!” “aakkk????”.. aku tetiba jd bidan terjun cbb dier kne incharge event 2, so ssh la nk wat 2 bnde dlm satu mse. Ehm..la aku x tau pape, tibe2 aku kne ganti dier. Aku ganti la..hantam je la.

Mse divide group 2..tibe2 group aku terlebih2 plak.. d kwn aku yg seludup masuk group aku.. Lantak la korang.. aku pun x d rse segan sngat cbb d kwn. Then, mse dlm group 2, kitorang kne lakonan smula iklan kat Malaysia nie. Mmg payah la.. geng2 kwn aku mmg merapu hbes. Mse dh abes pun still pikir pe iklan yg nk wat. Ehm, aku dh cuak dh. Then, de kwn aku yg nk wat iklan petronas sal iklan ari raya. Yg mak dier sruh anak2 dier cari daging lembu.. Aku rse kitorang nyer yg paling lame. Ehm, bantai je la.. walaupun aku d rsse skit x puas ati n malu..cbb kite mmpu wat lebih baek. Huhu.. pengajaran nyer, aku kne belajar utk cepat berfikir n membuat keputusan. Kne pndai la seswai dri ngan keadaan.

Lepas abes event mlm 2, geng2 kitorang kluar matriks. Aku rse diorang sbnr nyer nk beli panadol ngan nk makan2 je. Konon2 nyer nk g kedai yg dekat2. Kitorang naek satu kate 6 org. kat seat blakang d 4 org duduk tp slamat la yg kat blakang 2 smue kurus2 (termasuk aku). Mmg best la.. dngr bdk2 nie merapu. Aku nie plak jd tukang gelak je la mmpu. Yg pelik nyer, ntah cmne ntah smpai terlajak smpai pg kat ipoh. Haha.. kitorang mkn kat medan kidd. Aku ngan beberapa kwn aku x penah mkn kat c2. Nie, sorang kwn aku nie yg suggest. Mlm 2, dier yg orderkn n decide smue same. Kue teow goreng ngan teh ice glass BESAR nyer.. mmg puas..kenyang2. Smpai d kwn aku x larat nk abes kn kue teow 2, cbb byk. Tp yg paling best, smue just RM 3. Perghh…mmg untung.

Sbnr nyer, byk bnde yg kitorang sembang. Pas2 d 2 org lg kwn aku smpai kat tmpat makan 2. Salah sorang nie ckp yg d pak guard yg x puas ati ngan dier. Pak guard kate dier suke pndang cm x puas ati. Ehm, mybe mmg muka dier cm2 kot. Bdk nie2 ckp gak dh x leh masuk matriks blek cbb dh tgh mlm..kitorang pun cuak la..xkn nk duduk hotel kot.
Bdk nie dh x masuk u tp trus keje. Dier dh jd usahawan..pergh.. kitorang dh panggil dier jutawan. Siap d Bluetooth lekat kat telinga..relax la bro..x kn nk 24 jam kot.. mse kitorang mkn..dier nk g mkn western plak..fast food la..yela..dh kaya.. Then, dier ckp yg dier leh pencen umur 30 ngan business dier..PERGHHHH… Mse kitorang nk blek 2, diorang kate diorang nk duk kat hotel.O.k!! Kitorang pun blah la.

Bleh kat smpai matriks..cuak gak..takut x leh msuk. Dh yg berlakon tido pun ade gak (sape la 2??)… tp pak guard 2 xd plak nk halang. Leh je masuk..dier bukak je blek pin2 pagar 2.. Syukur2..
Sok pg, d senaman n ponco2 kot.. hehe, aku ngan geng aku bangun lmbt. Bile dh smpai padang, event 2 dh abes. Sebenar nyer, mmg mlas nk trun pun, just nk g mkn je…haha. Ehm..pas2 d talk sal keusahawanan..dimana, kwn aku bdk smlm, jutawan yg bg talk.oooo..dier nk ckp sal business dier la nie..ehm, pas mkn kitorang lepak la kat blk. Ehm, rmai gak g tido..pas2 d kwn aku ajak g dngr talk sal keusahawanan 2 la, nk support kwn skali la.. ehm, aku pun mcm nk pg la.. nk tau pe yg special nyer. Ehm, mse aku nk pg 2..kwn aku plak bukak laptop tgk citer kamen rider decade..ehm…., ape lg aku TERbatal la niat aku nk g..trus tgk citer 2..”HESHIN”.. truk nyer aku..dtg matriks tp x hadir pun program 2..hehe..mlas la..nnt aku cbe jd rajin yer.

Ptg 2 plak..d sukaneka. Wat team sndri, cbb geng aku x ramai, kne combine ngan d group bdk pompuan laen. Wokeh jer.. Group kitorang mmg mantap…dlm maen tipu haha.. ble org sruh pusing 5 kali..3 kali je pusing.. bile org sruh ambk benang dlm tepung gne mulut, pg gne jari..hehe (aku kantoi d c2..).. d 3 games, first game kita dpt no.2…cbb lmbt ambk no. diorang x ckp pun kne ambk no.Argh.. nie geram nie. Second game, dpt first, berkat strategi menipu..tp bkn smue la dlm team 2 tipu..hehe.. Kne cri benang dlm tepung pas2 masuk dlm jarum..pergh..ngat kitorang nie tailor yek?? Last games plak..kitorang dpt no 4..alamak. kne smbung ayat jd idiom.. aku pun x fhm..last2 d ajk @ kwn kitorang yg gtau.. klau x smpai bile x siap.

Mlm 2 plak d dinner. MAKAN2…mmg sronok. Ehm..yg laen xd yg best kot. Ambk2 gmbr..yela..bkn slalu jumpe. Then, penyampaian hadiah tuk game ptg td.. Sbulm 2 ati ku berkata yg group kitorang dpt no2. Snbr nyer time mkn, aku terjumpa kertas permarkahan games ptg td. Aku tgk la..JENG..JENG..JENG..mmg group kitorang dpt no2. Syukur je la..TETAPI..aku rse gatal sngat nk kire blek markah 2. Aku ngan kwn aku la..Eh, dier slh kire la..last game dier x kire plak.. klau x group kitorang dpt no1.. aku ngan aku sound kwn aku@yg in-charge game 2. Mak..aiii, dier wat x tau je..dier ngat kite nk kelentong dier.. Ish2…dlm klapa otak aku dh berangan dh aku blasah dier.. Sabar je la. Ehm..aku assume mgkn cbb group aku d maen tipu…(ala..aku tgk group laen pun dua kali lima).. nie balasan nyer..Tp, bg aku, team aku, CENKODOK..mmg no1.

Sok plak..d treasure hunt..ala..x best nyer..group aku dpt no 4 tp nie bukan team smlm, nie cmpur ngan budak current student.. aku rse slh satu nyer mmg cbb aku..salah satu check point aku dh jumpe…cme aku ngat diorang bdk current student tgh study.. rupe2 nyer ajk yg jge check point (pndai korang berlakon)..malu nyer aku..tgk2 team laen dh smpai dulu. Sori la geng…then, yg paling aku ngat, kne makan biskut marie berkrimkn ubat gigi..n minum air halia.. pas2 aku asyik jumpe DR.TAN je..(tandas..). D plak ahli group aku yg ckp aku nie berat mulut nk ckp..bkn sal d emas dlm mulut aku nie, cme aku x tau nk ckp pe..huhu
Pas2, d sesi berkongsi2 pengalaman ktorang kat U. Aku sorang je bdk akaun tersesat masuk UTP setakat nie.. Aku kne ckp sal U aku pun sorang2 je la.. Xpe..yg penting control comel (comel la sngat ngan d ladang jerawat kat pipi 2…). Smue kwn2 aku dh berjaya..sronok tgk diorang..ehm, aku x taula nk jd ape.. manager? system analyst leh x? programmer ke? Tau cashier? Eh, blaja pun x abes lg..xpe2..klau d rezki, insyallah ade.. Yg penting kne berusaha..

Dh la..sori panjang plak aku merapu nie? Sori la yek..aku d mse aku tulis lg…aku nie hangat2 tahi ayam skit…

Read full post >>